øl

Øl

I Omegn ser vi os selv som lige dele ølbutik, bryggeklub og bierstube. Vi vil løbende udvide sortimentet, men The Usual Suspects skal da nævnes:

Bøgedal Bryghus: Det første man ser, når man bevæger sig forbi vores stade med det korrekte men lident mundrette navn E2, er de mange flotte flaske-grønne champagneflasker, der er stillet sirligt op som på et alter. Ja, vi tilbeder Bøgedal.

Det kompromisløse gårdbryggeri lidt uden for Vejle er intet mindre end genialt. I den gamle kostald brygges der gammeldags godt-øl i hånden. Med en produktion på kun 30.000 flasker årligt går Casper Vorting og Gitte Holmbo ikke på kompromis og leverer nok Danmarks mest velsmagende øller.

Herslev Bryghus: I Herslev nær Roskilde ligger der et bryghus, der har sat sig for at brygge økologisk øl af håndværks- og smagsmæssig høj kvalitet så skånsomt for den omkringliggende natur som muligt. Det meste af det korn, bryggermester Tore bruger i øl-brygningen, er dyrket på de omkringliggende marker. Mere lokalt bliver det ikke.

Herslev er ligesom Bøgedal altid at finde på fad i butikken.

Kølster Malt & Øl er et 100 % økologisk bryggeri, der holder til i Humlebæk og arbejder tæt sammen med Arstiderne A/S. Per Kølster har arbejdet med økologisk landbrug siden 1970′erne og sammen med sin bror Henrik Kølster, arbejder han på ‘at sætte naturen på boblende flasker.’ Kølster leverer håndlavet, traditionsrigt kvalitetsøl.

kernegården-111

Cider

Kernegårdens Cideri: Danmarks bedste cideri ligger på Fejø. Øen der er verdenskendt i Danmark for deres fantastiske æbler.

Rygtet siger, at Kai og Anita Winter plantede nogle franske cideræble-træer, satte sig ned på en havestol med en ro kun kendt fra øboere, og ventede til træerne havde vokset sig store og bar nok frugt til at lave cider. I dag brygger de to fantastiske økologiske cidere på gården.  

Pomona CideriCidermester Kim Johansen fra Pomona har med næsten 15 år på bagen i brygeribranchen styr på, hvad han laver. Pomonas friske æblecider brygges således med lige dele kyndighed og kærlighed til fynske æbler.

Troldkær CideriÉn del grannysmith æbler fra Østergaard Plantage nær Skibby og én del engelske cideræbler fra Københavns Universitets have i Tåstrup. Det er hovedingredienserne i Troldkærs vidunderlige, vinøse æblecider.

Vin-ciderens syre er afstemt med stevia plantens sødlige egenskaber, og med sin forholdsvis høje alkohol procent egner den sig særdeles godt til mad.

Vin

Cold Hand Winery: Jens Skovgård og Flemming Villebro Jørgensen driver sammen Cold Hand Winery nær Randers i hjertet af Kronjylland.

På Cold Hand produceres en lang række vine og hedvine baseret på vin og frugt. Mest kendt er stedets eiswein, som bliver revet væk hvert eneste år. Men prøv også Jens og Flemmings andre fremragende drikke.

Hos Omegn finder du også hvidvinen Arwen, som er blevet kaldt den bedste dansk vin, der nogensinde er produceret.

Her skal blot konstateres, at bagmændene Claus Meyer og Anders Selmer har skabt en vin, der i den grad gør op med de onde tunger, som hvisker, ‘i Danmark kan man altså ikke lave vin’.