Omegn og venner - fotos af Kim Matthai Leland 2

Omegn og venner - fotos af Kim Matthai Leland 1

Øl

I Omegn & Venner ser vi os selv som lige dele ølbutik, bryggeklub og bierstube. Vi vil løbende udvide sortimentet, men The Usual Suspects skal da nævnes:

Bøgedal Bryghus: Det første man ser, når man bevæger sig forbi vores stade, er de mange flotte flaskegrønne champagneflasker, der er stillet sirligt op som på et alter. Ja, vi tilbeder Bøgedal.

Det kompromisløse gårdbryggeri lidt uden for Vejle er intet mindre end genialt. I den gamle kostald brygges der gammeldags godt-øl i hånden. Med en produktion på kun 30.000 flasker årligt går Casper Vorting og Gitte Holmbo ikke på kompromis og leverer nok Danmarks mest velsmagende øller.

Herslev Bryghus: I Herslev nær Roskilde ligger et bryghus, der har sat sig for at brygge økologisk øl af håndværks- og smagsmæssig høj kvalitet så skånsomt for den omkringliggende natur som muligt. Det meste af det korn, bryggermester Tore bruger i øl-brygningen, er dyrket på de omkringliggende marker. Mere lokalt bliver det ikke.

Herslev er altid at finde på fad i butikken.

Bryghuset Møn: Bryghuset Møn laver de fineste flaskeøl. Deres øl har deres oprindelse på det skønne Møn. De anvender udsøgte råvarer og brygger deres øl med troen på traditioner samt brygmesters omhu og kvalitetssikring. De laver også sodavand som klassisk hindbærbrus af økologiske solmodne hindbær og økologisk lavendel fra naturens vilde marker. Og tonic til fredagens G&T ej at forglemme.

Omegn og Venner 150518 - fotos af Kim Matthai Leland 11

Omegn og Venner 150518 - fotos af Kim Matthai Leland 03

Vin

Vejrhøj Vingård: Nina og Niels Fink grundlagde Vejrhøj Vingård i 2011. Vejrhøj skyder op mellem Sejerøbugten og den inddæmmede Lammefjord. Vinmarkerne ligger på de sydvendte skråninger op mod Vejrhøj. De bruger ikke sprøjtemidler, men går op i at dyrke markerne med respekt for naturen.

Vinene er økologiske og primært hvide og mousserende. Bestil pr. glas eller hel flaske i baren.

Rosforth & Rosforth: Vinimportøren Sune Rosforth er kendt som lidt af en avantgardist. Da René Redzepi med Noma brød med de klassiske stjernerestauranters vinkort og servere økologiske og biodynamiske vine fra små og ukendte producenter, var de hentet til Danmark af Sune. Rosforth & Rosforth står bag vinbaren Den Vandrette, men importerer fortsat vin til detail og restauration.

Du finder et nøje og skiftende udvalg i Omegn & Venner.

Omegn og Venner 150518 - fotos af Kim Matthai Leland 18

Cider

Kernegaarden: Anita og Kai Winther fældede deres gamle, tilgroede æbleplantage på 2 hektar og plantede en ny med økologiske cideræbletræer. Det er de cideræbler, der bliver til cider efter de er høstet, modnet, presset til most og gæret. Modningen udvikler de sukkerstoffer der er så vitale for gæringsprocessen. 

Zeppin: Zeppin er et moderne mikro-kombuchabryggeri på Nørrebro. Mere lokalt bliver det ikke. Kombucha er fermenteret te, rig på antioxidanter og probiotika og et naturligt lavt sukkerindhold. Kombucha brygges på te og sukker, hvorefter den fermenterer. Zeppin bruger de bedste økologiske råvarer til dres kombucha og det takker vi dem for.