Free_range_chicken

Frilandskylling

Godt hver anden weekend ankommer landets nok bedste friske frilandskyllinger til vores butik fra Dalbakkegaard på Lolland.

Kyllingerne har mere bid og smag, fordi de tovingede fugle har mulighed for at rende på græs hele deres cirka tre måneder lange tilværelse. Dermed lever de op imod tre gange længere end supermarkedskyllinger. Kyllingerne får lov at vokse i naturligt tempo. Og det kan smages.

Hvis man vil være sikker på at få en frilandskylling med hjem, så tilmeld dig vores mailliste, hvor vi fortæller, hvornår kyllingerne ankommer og du kan reservere en kylling til afhentning.

Tilmeld dig vores kyllingebrev ved at sende en mail til martin@omegn.dk

Til jul har vi også frilandsænder fra Dalbakkegaard. “Når man køber en fritgående and i dag, så køber man også en ekstra faktor af en etisk god smag i munden”, fortæller købmand Martin Petersen til Berlingske. Læs artiklen “Den bedste julemad” her.

Æg

I butikken fører vi desuden dagligt æg med orange blomme, som den kun findes fra høns, som har ædt og drukket som små prinsesser.

Vores æg kommer fra Store Elmue Gård nær Faxe i det sydsjællandske. Her sørger Ove Vester for, at hønsene frit kan gå ud og ind.

Men når vejret er godt, er de godt dumme, hvis de ikke tager sig en tur ud i det grønne. Store Elmue Gård fungerede nemlig tidligere som æbleplantage og det nyder hønsene godt af den dag i dag, hvor de gamle æbletræer fungerer som parasoller på solskinsdage og paraplyer, når regnen siler ned.