disken

Pålæg

Nu behøver du ikke længere rejse til sydens sol for at smage håndlavede pølser, skinker og oste. En af hjørnestenene hos Omegn er vores indbydende køledisk, hvori du finder et udvalg af landets allerbedste charcuterie og ost.

Du kan vælge at bære varerne hjem eller nyde et udvalg i butikken, hvis du kan finde plads ved vores små borde.

Nedenfor kan du læse om et udvalg af vores produkter. Og husk, at vi naturligvis lader dig smage vores varer i butikken.

Bodebjerg Charcuterie: Morten og hans far Sven Ove gør sig i økologisk håndværks pålæg i det fynske. Meget af kødet er fra egen avl og alt pålægget lavet med øje for detaljen. Fennikelpølse, hasselnødde paté, svinerilletes og gravad okseinderlår skal nævnes, men de kan meget mere.

Slagter ChristiansenEr man på Fanø, må man ikke snyde sig selv for en tur til slagteren. Den lille ø har nemlig en af Danmarks dygtigste slagtere. Hr. Christiansens spegeskinke er nok den mest kendte, men det bør nævnes, at hans talent skinner igennem som pølsemager. Prøv pepperonien, chillien eller paprikapølsen.

natoggyrup11

Gyrup: I Nationalpark Thy går Nicolai Nicolaisens køer af racen Galloway. Den skotske højlandsko har fundet sig til rette i den nordjyske natur, hvor de bruges som naturpleje. Køllen fra de langhårede udendørskøer, saltes, ryges og tørres helt. Minimum seks måneder er de undervejs, før de sendes til torvet. Kødet er dejlig salt og har en karakteristisk smag af får og vildt kød. Lyngen, bærene, buskene og alt det andet, der gror i nationalparken, markerer sig tydeligt i kødet.

Klosterhedens Vildt: Røget kød og pølser fra fritlevende krondyr og fasaner leveres fra den de store skove vest for Struer.   

osten11

Ost

Almnäs Bruk: Hos Omegn anser vi det sydlige Sverige, som en del af vores nærområde, vores omegn. Derfor fører vi et udvalg af oste og andre varer fra hinsidans. Almnäs Bruk er et fremragende eksempel. Det er et af Sveriges ældste mejerier og her er blevet produceret ost siden 1830. Blandt mejeriets fineste varer er råmælksosten. Wrångebäcksosten er mejeriets stolthed, den er registreret som varemærke tilbage i 1889 og er dermed Sveriges ældste ostemærke.

Knuthenlund: På det nordøstlige Lolland nær øens berømte safaripark findes et af landets nok mest hypede og succesrige små mejerier, Knuthenlund. Og det med god grund. Knuthenlund laver både fåre og gedeost, som i den grad kan konkurrere og mere til med de berømte oste fra Pyrenæerne. Især mejeriets bløde fåreost kan få glædestårene frem hos vores osteelskende kunder.

Gundestrup Mejeri: Rygeost er formentlig en af de danske specialiteter, vi kan være allermest stole af. Og naturligvis har vi hos Omegn udvalgt den rygeost, vi mener, er landets bedste. Den kommer selvfølgelig fra rygeostens hjemegn, Fyn. Nærmere bestemt Gundestrup Mejeri, der ligger knap 20 minutters kørsel nordvest fra Svendborg. På den lille ejendom findes desuden et mindre bryggeri.

Kristians Minde: På den vestjyske gård nær Esbjerg er kan man holde sin sommerferie eller sende ungerne på feriekoloni, men hos Omegn koncenterer vi os om stedets fremragende biodynamiske og økologiske oste, som bliver lavet på gårdens eget lille mejeri. Mest kendt er rødkitosten Røde Kristian, men prøv også den salte Gule Kristian.

Mejeri

I butikken findes desuden oste fra Thise Mejeri og svenske Jürss. Samt økologisk uhomogeniseret sød- og minimælk, creme fraiche og fløde fra Naturmælk.