Omegn er en landhandel og ølstue i Torvehallerne på Israels Plads i København.

Vi sælger vådt og tørt, surt og salt af høj kvalitet fra mindre producenter i og omkring Danmark. Butikken er ejet og drevet af kok Martin Petersen.

Det startede alt sammen med et ønske, om at få adgang til de gode kvalitetsfødevarer, der findes tæt omkring os og som sjældent når frem til butikshylderne.

Fødevarekonsulenterne fra Konvers og Viventes samt kokken Martin Petersen blev støttet af FødevareErhverv og et netværk født. Under navnet 360° Nord var missionen klar; at skabe alternative salgskanaler for lokale fødevarer. Det blev til konferencer, messer, møder og magasiner, hvor der blev diskuteret, oplyst og smagt en masse.

På sidelinjen blev der åbnet en butik i de nyanlagte Torvehaller på Israels Plads. En butik der siden har bevæget sig fra et fold-ud bord med dug til en rigtig landhandel fyldt med kolonial, øl, charcuteri, ost og meget mere fra mindre producenter fra Danmark og et par enkelte fra naboen Sverige.

Nu er netværksprojektet lukket ned men butikken fortsætter. Idag hedder vi Omegn. Omegn fordi vi holder meget af det nære. Og fordi vi ved, at nogle af de bedste fødevarer findes lige her.

Vi glæder os til at se jer i butikken

Martin Petersen

test

På billedet ses Martin Petersens oldefar, som i en årrække drev en viktualieforretning i Ryesgade på Nørrebro i København.

I butikken kan du bl.a. møde:

martin bag gryderne11

Martin PetersenEjer og bestyrer
Iværksætter og kok med en bachelor i økonomi og filosofi – øl-connoiseur, madekvilibrist og stor i slaget. Martin står stålfast ved roret i den lille butik. Med en speciel kærlighed til øl, tager han sig gerne tid til at smage og snakke om, hvad der kører i hanerne og står på hylderne.

karen æder indidk11

Karen Ravnsbæk MoltesenButiksansat 
Hvad Karen ikke ved om urtemedicin, mad og sundhed er ikke vær at vide. Som økologisk landmandsdatter fra Djursland og tidligere bestyrer af en helsekost forretning kender hendes evner for rådgivning ingen grænser. Hun har desuden et godt øje til chefen.

Jeppe_

Jeppe MadsenButiksansat
Tidligere nomakok og guldsmed in spe

carstenfilofilo11

Carsten HjortButiksansat
Grøntsagsaktivist og madøre. Med sit kæmpe engagement i Københavns Fødevare Fællesskab er Carstens holdning til hvad folk putter i munden ubestrideligt. Du så ham måske på sin mobile køkken-cykel på Roskilde festivalen?

karolinebadut11

Karoline MøbiusButiksansat
Cirkus artist med mange års erfaring bag Irmas rullende bånd. Stor smilende og venlig gør hun en dyd ud af at alle går tilfredse fra torve biksen.

tannie_

Tannie Nolsøe Madsen - Butiksansat
Dansende kropsterapeut med stort engagement i kunderne. Og så svinger hun den grønne pisk med skarp præcision!