Få opskriften på købmand Martin Petersens tarteletter

Posted on May 19, 2016 |

Købmand Martin Petersen står hver torsdag bag kyllingegryderne i Omegn. Jyllands-Posten har spurgt efter opskriften på hans torsdagstarteletter. Den får du her.

Omegn-(78)

Tarteletter med fyld af frilandskylling fra Dalbakkegaard med sæsonens grønt

4 personer (3 tarteletter pr. person)

Tarteletter:

Butterdej af smør, ca. 200 g

Rul butterdelen ud, og fordel den i tolv cirkler, der forsigtigt formes ned i en muffinform af silikone. Du kan med fordel fryse pladen med formede ubagte tarteletter, da de bages bedst direkte fra frost. Fyld tolv små stykker bagepapir med grødris eller tørrede bønner, og form dem som en pose, der passer ned i de ubagte tarteletter. Det gøres for at holde formen på skallerne, imens de bager. Læg poserne ned i tarteletterne, og bag dem i forvarmet ovn ved 185 grader i 35 min. Tag poserne op igen, og køl tarteletterne af ude af formen.

Sauce:

En kylling (så er der kød også til andre ting)

Løg, 2 stk.

Laurbærblade

Hel sort peber

Smør, 100 g

Mel, 100 g

Kyllingefond, 1 liter

Muskatnød

Fløde

Kog kyllingen i saltet vand. Skum af for urenheder. Tilsæt skrællede løg, laurbærblade og hele peberkorn. Pluk kyllingen, når den er kogt færdig og gem fonden. Lav en smørbolle af smeltet smør og mel i en ny gryde. Tilsæt fonden fra kyllingen og kog i min. 20 min. Smag til med peber, salt og revet muskatnød. Giv din sauce en sjat fløde.

Fyld:

Plukket kyllingekød

Sæsonens grønt (fx asparges, gulerødder og spidskål), ca. 800 g

Bland fyldet med saucen og varm det igennem. Kom saucen i tarteletterne og kom peber og friske krydderurter fra altankassen eller haven på.

Leave a Reply