Tarteletter og aspargesøl

Posted on May 5, 2016 |

Når Omegn, den lokale landhandel og ølbar i Torvehallerne, traditionen tro serverer tarteletter torsdag d. 12. maj, vil det være i en ny variation over klassikeren høns i asparges. Herslev Bryghus sørger for smagsprøver på sidstnævnte.

Torsdag står som altid i tarteletternes tegn i Omegn, der ude i byen er kendt som Torvehallernes lille, men velassorterede købmandsbutik. Bag tarteletterne står købmand Martin Petersen, der bager dem efter egen opskrift og fylder dem med kærlighed og frilandskylling fra Dalbakkegaard på Lolland. Og på en helt almindelig torsdag langer han mere end 100 tarteletter over købmandsdisken til en blanding af stamkunder med et nostalgisk blik i øjet og turister, der er nysgerrige efter at smage et stykke af dansk madkultur.

Når talen falder på tarteletter, er høns i asparges ikke til at komme udenom. Og hvorfor skulle man også det. De hvide asparges er så småt begyndt at spire frem, hvilket mange danskere ser frem til hvert år. Det gælder også Herslev Bryghus, der igen kan brygge deres berømmede aspargesøl. De hvide asparges får de fra Søren Wiuffs gård ved Lammefjorden. Og Herslev Bryghus er ikke de eneste, der har fået øjnene op for dem, også Noma har gjort Søren Wiuff til deres faste leverandør i aspargessæsonen.

Herslev Bryghus’ aspargesøl er brygget med byg- og hvedemalt, halvt af hvert, hvilket gør øllen ’rund’ og blød. Der er tale om en økologisk hvedeøl, der dufter af asparges og frugt, da den er tilsat nyhøstede og forårssprøde aspargesrødder, der intensiverer hvedeøllets karakteristisk cremede frugtsmag. Flere danske gourmetrestauranter som Dragsholm Slot og Geranium der er indehaver af 3 Michelin-stjerner, har for længst taget aspargesøllen til sig.

Aspargesøl

Aspargesøllen blev lanceret i Torvehallerne for få år siden, og nu er den tilbage i selskab med Omegns torsdagstarteletter. Der vil være mulighed for at købe to tarteletter til 50 kr. som sædvanligt og Herslev Bryghus sørger for smagsprøver på aspargesøllen. Omegn sælger også aspargesøllen i løssalg og i dagens anledning vil man kunne købe to tarteletter og en aspargesøl (1/2 l), der kun bliver brygget i begrænset antal efter aspargessæsonen begynder, til 85 kr. Se mere på Facebook her.

 

Leave a Reply